Denver Nuggets Turkiye
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
09 Eylül 2010, 18:17:03
4282 Mesaj 255 Konu Gönderen: 7042 Üye
Son üye: cowFleemege
Denver Nuggets Turkiye  |  Denver Nuggets  |  Köşe Yazıları - Röportajlar  |  K-mart dan inciler « önceki sonraki »
Sayfa: [1]
Gönderen Konu: K-mart dan inciler  (Okunma Sayısı 1748 defa)
akhilleus
Acemi Üye
**

Karma 5
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« : 14 Aralık 2009, 13:21:22 »

Martin: Savunmaya odaklanmalıyız

Denver Nuggets’ın yıldız oyuncularından Kenyon Martin, takım olarak savunmaya odaklanabilmeleri halinde önlerinde hiçbir engel kalmayacağını söyledi.

NBA'de Kuzeybatı Grubu lideri Denver Nuggets'ın önemli isimlerinden Kenyon Martin, bu sezon sergiledikleri performans ve kendi kariyeri hakkında açıklamalarda bulundu. Skor üretmekte sıkıntı yaşamadıklarının altını çizen yıldız oyuncu, savunmada daha etkili olmaları halinde NBA finallerine kalabileceklerini belirtti.

-Koç George Karl, Denver Nuggets’a çok önemli derecede oyun zekası kazandırdığını söyledi. Seni savunmanın en önemli ismi olarak görüyor. Takımına kattığın savunma anlayışından bahsedebilir misin?

Kenyon Martin: NBA'de her oyuncu skor üretemez ve bu durumda farklı bir şeyler yapmak zorundasınız. Ligde her zaman detaylara dikkat eden, oyun planına yardımcı olan, pick and roll’ları ya da post up’ları nasıl oynamamız gerektiğini düşünen bir savunma oyuncusu olarak tanıldım. Başarılı olduğumuzdan emin olmak için yapabileceğim her şeyi yapmaya çalışıyorum.

-Kariyerinin ilk bölümünde New Jersey Nets formasıyla, 2002 ve 2003 sezonlarında üst üste olmak üzere, iki kez NBA finallerinde mücadele ettin. Genç bir oyuncu olduğun dönemde bu nasıl bir tecrübeydi?

KM: Harika bir tecrübeydi. Takım olarak ve oynadığımız oyun itibariyle finallerde pek fazla varlık gösteremedik, ama heyecan verici bir dönemdi. Varlık gösterememize rağmen finaller takım için de benim için de eğlenceliydi.

-Denver Nuggets geçtiğimiz sezon Batı Konferansı finalinde Los Angeles Lakers’a 4-2’lik sonuçla boyun eğdi. Lakers ile aranızdaki farkı kapattığınızı düşünüyor musun?

KM: Geçtiğimiz yıl iyi bir durumdaydık. İki maçı son bölümde yaptığımız hatalarla kaybettik. Şansımızın olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz yıl da böyle düşünüyordum. Belirleyici faktör, onların tecrübesiydi, ama bu yıl da şansımız yüksek bence.

-Denver Nuggets herhangi bir oyuncuyu kadrosuna eklemeden NBA finallerine yükselebilir mi?

KM: NBA finallerine yükselebiliriz. Çok iyi bir takımımız var. Hatalarımızdan ders aldığımız ve her geçen gün oyunumuzu geliştirmeye devam ettiğimiz sürece bunu başarabiliriz. Savunmaya odaklandığımız sürece hedefimize yürüyebiliriz, çünkü her oyuncumuzla skor üretebilecek bir takımız. Savunmaya kilitlenebilirsek bizim için limit gökyüzü olur.

-Carmelo Anthony’nin devam eden gelişim sürecini izlemek nasıl bir şey?

KM: Carmelo çok fazla çalışıyor. Onun kadar çalıştığınız zaman harika sonuçlar elde edersiniz. Sezon içinde ve bütün yaz boyunca olağanüstü çalıştı. Engelleri aşabilmemiz için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını düşünüyorum. Biz de ona yardımcı olmaya çalışıyoruz, çünkü takım halinde başarılı olmak için çabalıyoruz. Tek bir oyuncu ile istediğiniz noktaya gelemezsiniz.

-İki dizinden de çok ağır ameliyatlar geçirdin. Bu iki önemli operasyonun üstesinden nasıl geldiğini anlatabilir misin?

KM: İşime odaklanarak. Sakatlıkların da sporun bir parçası olduğunu biliyorsunuz. Yaptığım işe kilitlendim ve en iyi yaptığım şeyin benden uzaklaşmadığından emin olmaya çalıştım. Geçirdiğim ameliyat, tekrar sahalara dönüş yapmak için çok zor operasyondu. Ben bu ameliyetı iki kez oldum. Birçok kişi bu ameliyetı bir kez olmasına rağmen sahalara geri dönemedi. Bu yüzden çok şanslıyım. Rehabilitasyonlarda yapabileceğimin en iyisini yaptım ve mental olarak da hazır oldum.

-Çift hanelerde skor üreten bir isimsin hala, ama kariyerinin ilk bölümünde şimdikinden daha az sayı üretiyordun. Oyuna katkı yapmak için sayı üretmek zorundaymışsın gibi gözükmüyorsun.

KM: Bu doğru. Skor üretmek için fırsatım varsa bunu kullanırım, ancak savunmada her şeyi yapmaya ve takımın başarılı olmasına çalışıyorum. Sahada kendiliğinden bir fırsat doğarsa o sayıyı atmak zorundayım, bunu da yaparım. Hala bunu yapabilecek durumdayım, ama sadece daha iyi bir takım haline gelmemezi sağlamaya çalışıyorum.

NTV Spor
Güncelleme: 09:20 TSİ 14 Aralık. 2009 Pazartesi

Sayfa: [1]
Denver Nuggets Turkiye  |  Denver Nuggets  |  Köşe Yazıları - Röportajlar  |  K-mart dan inciler « önceki sonraki »
    Gitmek istediğiniz yer: